onsdag 4. februar 2015

0 Livet som tvillingmamma: RS-virus

Det er vinter og kaldt, og høytid for forkjølelser og virus. Blant alle disse er RS-virus. Dette viruset rammer de aller fleste barn før de er 2 år *, men det er ikke alle som merker at de har hatt det. Det er ulikt hvoran dette viruset oppfører seg og hvordan det slår ut. De alvorlligste tilfellene får pustevansker og havner på sykehus, mens andre får det som en vanlig forkjølelse.

Vi har stortsett bare hørt om at barn som får RS-virus blir lagt inn på sykehus, så da beskjeden kom om at begge tvillingene hadde fått RS, trodde vi at de nå ble lagt inn på sykehus. Da var det greit at legen kunne fortelle oss at det ikke er tilfellet, og at de aller fleste klarer seg hjemme og slipper å bli lagt inn. Men vi har hatt noen travle dager (og netter) med mye spekulering på om de puster godt, og om de er friske nok til å være hjemme, eller om vi må ta turen til legevakten.

Heldigvis ser det ut til at guttene nå er i ferd med å bli kvitt sykdommen. Det skal bli godt å få dem friske igjen. Det vi har lært er at det som virker som en vanlig forkjølelse, lett kan være noe mer alvorlig.

Ha en fin fin onsdag :)

* kilde: NHI.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar