tirsdag 18. oktober 2011

2 Gressenke

Gressenke kommer av det tyske ordet Graswitwe, som egentlig betyr "pike som blir forført ute i det fri og deretter forlatt". Forførelsen kan altså skje i gresset og siden piken blir forlatt er hun altså en enke [Riksmålsforbundet].
Foto: Idea go (www.freedigitalphotos.net)
Min kjære mann er bortreist om dagen, så jeg er altså en gressenke, som går hjemme og venter på at han skal komme hjem igjen. Det vil si at jeg også er alenemor om dagen. Helidgvis er jeg heldig som har mamma og en søster i nærheten. De er veldig snille og kommer på besøk og hjelper til med barna så ofte de kan. Tusen takk til dere! Siden minstejenta (snart 10mnd gammel), er syk og det gjør ikke hverdagen lettere. Det blir mye sutring hele dagen lang. Ikke liker hun medisinen sin heller, så det blir litt "krangling" for å få den ned. Dagene blir litt lange. Men på fredag kommer mannen hjem igjen, og det blir knall! Vi gleder oss! :-)

Vil bare si en ting: All ære til alle alenemødre!


2 kommentarer:

 1. Nååh, så romantisk innlegg! :))

  Ja, alenemødre skal helt klart respekteres. Er "nesten" alenemor selv om dagen for samboeren min jobber på dekkverksted, og som du sikkert skjønner er det stor pågang om dagen så arbeidsdagen hans er nå 8-20 hver dag. Tiddy har også merket det for hun vil ikke gi han klem lenger. Kanskje en slags protest fordi han ikke er der? Vanskelig å vite hva tankene bak er.

  Kos deg masse med mannen til helgen! Det lover jeg at jeg skal! Også masse god bedring til veslejenta di!

  SvarSlett
 2. Ja det er vel rette sesongen i hans bransje nå ;) Eldstejenta vår reagerte med å begynne å gråte av glede da pappaen kom hjem i dag :) Det er helt topp å ha han hjemme igjen. Minstejenta er heldigvis på bedringensvei, i dag har hun virket veldig kvikk og fin, så nå ser det lyst ut for neste uke ;)

  Ha en strålende helg :)

  SvarSlett