Et tema jeg ser dukker opp flere steder om dagen er alternativ matpakkemat. Det finnes mange gode forslag der ute til hva man kan putte i matpakken i håp om at ungene spiser maten sin. På
Taras verden fikk jeg tips om matmuffins. Det måtte jeg jo prøve ut, så på lørdag ble det matmuffins til lunsj. Jeg hadde ikke så mye å ha oppi, så de ble litt tørre, men det skal helt klart prøves igjen, med litt fetaost, tomater, eller oliven e.l inne i muffinsene.
Mitt neste prosjekt nå er å lage grove vafler. Vafler pleier å slå an, så hvorfor ikke prøve en grov variant med litt ost og skinke på? Jeg skal iallefall gi det et forsøk. Vaflene er visst veldig greie å fryse, og lette å tine opp igjen. Så det her høres lovende ut :-) Oppskriften fant jeg i "Glade barn i barnehagen" som vi fikk i barnehagen.
- 1 1/2 dl hvetemel
- 1 1/2 dl sammalt hvete, fin
- 1 dl havregryn
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- 4 dl melk
- 2 egg
- 2 ss smør
Ha det tørre i en bolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør og rør sammen til en glatt røre med en visp. La den svelle i 15-20 minutter. Stek vafler.
Det høres iallefall enkelt ut ;-)
Vafler er jo veldig godt når det er nystekt. Står det noe i oppskriften om hvor lenge røra kan stå i kjøleskapet? Jeg har en som du kan få prøve etterhvert som kan stå en ukes tid i kjøleskapet. En stor hit! Vil kanskje anbefale deg å bruke stavmikser slik at du får en glatt røre uten klumper... "Klumper" er ikke sta her i huset :( Gleder meg til torsdag, lenge siden sist nå :)
SvarSlettDet stod ingenting om holdbarhet i kjøleskapet. En ukes tid i kjøleskapet ja det hørtes jo greit ut, så får man raskt ferske vafler. Stavmikser var et godt tips. Det har ikke blitt noe tema med "klumper" her enda, men den tid kommer vel ;-) Ja jeg gleder meg til torsdag, det blir stas å møtes igjen. Det har skjedd mye siden sist
SvarSlettHøres kjempe godt ut med vafler i matpakka. Oppskriften skal absolutt prøves ut :-)
SvarSlettKlem