søndag 21. september 2014

0 Loom bands


I går feiret eldstejenta vår 6 årsdagen sammen med alle jentene i klassen. Det er tydelig hva som er populært om dagen - Loom armbånd. Dette er noe vi voksne ikke visste hva var, men barna visste det godt. Ved god hjelp av Google og YouTube klarte vi å vise 6 åringen hvordan armbåndene skal lages. Og gjett om hun ble hekta! Hun tok det med seg opp i senga og holdt på til hun ikke klarte å holde øynene åpne lenger. I dag har hun også hatt storproduksjon. Så dette var tydelig populært. 

Så hva er så dette Loom armbåndet? 

Det er Cheong Choon Ng som står bak teknikken som ble populær i USA sommeren 2013, og som kom for fult her i år. Nå selges det omtrent over alt. Det var i utgangspunktet beregnet på barn i alderen 8-14 år, men yngre barn klarer det også fint. 

For å lage sånne armbånd hekter man sammen små gummistrikker vha en krok (likner på en heklekrok). Ved å bruke et brett som vist på bildet over, kan man bla også lage ulike mønster på armbåndene. Et tips er å lete seg frem på YouTube, der er det mange barn som har laget filmer av hvordan dette kan gjøres. Den enkleste teknikken gir et armbånd som ser slik ut: 



Det blir nok flere slike her i huset etterhvert :) Noen andre som har fått sånne i hus? 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar