torsdag 19. september 2013

0 Sydenferie med vannkopper

I mars i år bestemte vi oss for at vi skulle unne oss en sydenferie i år. Siden jentene våre ikke har begynt på skolen enda, så står vi ganske fritt når det gjelder tid på året å reise. Vi valgte derfor å legge ferien til september, da det ikke er høysesong og noe billigere :) Det finnes jo et hav av mulige reisemål i syden, så vi var litt rådville i starten, men valget falt til slutt på Bahia Feliz (Gran Canaria). Der leide vi oss en leilighet med 2 soverom, og allinclusive. Vi tenkte at det ville være praktisk når vi skulle reise med små barn.

Vi fortalt eldstejenta at vi skulle reise til syden, og hun startet nedtellingen. Da jentene våre aldri har vært i syden før, ble det mange spørsmål og mye spenning knyttet til ferien. Vi gledet oss veldig alle sammen (store som små), og da 4.september endelig kom og vi skulle reise, var vi veldig klare for ferie og total avslapning, alle sammen.

Men ferien skulle etterhvert vise seg å ikke bli som planlagt. For etter 1,5 dag med bading fikk eldstejenta feber, noe som viste seg å være pga vannkopper. Dag nr 2 på ferie våknet vi opp til en prikkete frøken. Vannkoppene var et faktum. Vi ble overrasket, fortvilte og lei oss. Vannkoppene trodde vi hun hadde hatt for 3 år siden. Og ettersom hun nå ikke kunne være ute i sola, og heller ikke bade, ble dette en inne-ferie for oss allesammen.

Vi tok raskt kontakt med forsikringsselskapet og Star Tour, for å finne ut hvordan vi skulle forholde oss til den nye situasjonen. Der fikk vi beskjed om at det var lege på hotellet, og at han måtte se på henne. Han skrev da ut en legeerklæring på at hun var syk, slik at vi kan få igjen penger for ødelagt ferie fra forsikringsselskapet. I tillegg måtte vi tilbake til han dagen før vi skulle dra, slik at han kunne skrive en erklæring på at hun var frisk, ellers ville vi ikke kunne fly hjem igjen.

Vår store bekymring de neste dagene var at hun ikke skulle bli frisk nok til at vi kunne fly hjem igjen, og at minstejenta skulle bli smittet (eller ha blitt smittet i barnehagen) slik at hun også fikk vannkopper der nede, og vi dermed heller ikke kunne reise hjem. Men vi hadde litt flaks, heldigvis. Siste dagen ble hun friskmeldt og vi kunne både bade, være ute i sola, og reise hjem som planlagt. Det hele endte godt :)

Etter en sånn ferie er vi veldig glad for at vi valgte en pakkereise og at vi tok et hotell som hadde alt tilrettelagt for oss. I tillegg fikk vi veldig god service. Star Tour ringte oss hver dag og lurte på hvordan eldstejenta hadde det. Og to av dagene kom de til og med med pakke til henne og en hilsen om god bedring.
Her er kortet hun fikk på pakken sin første dagen
Slik så det ut da vi satt i skyggen ute

Andre gaven hun fikk. Tegninger og smykke-lagingssett
Første gaven hun fikk. Snop og tegningerVi er også veldig glad for at vi valgte å leie leilighet med 2 soverom, slik at vi hadde litt bedre plass å boltre oss på.

Nå har vi lovet eldstejenta vår at vi skal reise tilbake til syden på ferie. Vi vil bare vente med å bestille ferien til minstejenta også har hatt vannkopper så ikke dette her kan skje en gang til! (I skrivende stund er jeg hjemme fra jobb med henne pga vannkopper! Så nå er det ikke lenge til vi kan bestille ny tur :) )

En ting har vi lært av denne ferien: Skal vi reise på sydenferie, så skal vi bestille på et hotell som er tilrettelagt for småbarnsfamilier :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar