tirsdag 5. februar 2013

0 Ny middagsrett - Falukorvring med middalhavssmak

På lørdag kom det en pakke uventet i posten. Da jeg innså at det var en bokpakke fra en bokklubb som jeg hadde glemt å avbestille, ble jeg lettere irritert. Men mannen min kikket på boka og mente det var en god bok jeg hadde kjøpt. Etter at jeg hadde kikket litt i den kunne jeg si meg enig at den ikke var så verst likevel. Boka heter forresten "Lag mat sammen".

Det finnes oppskrifter på mye forskjellig i den boka. Fisk, pølse, gratenger, supper, godteri og brødbakst. Oppskriftene er greit beskrevet og godt illustrert. Det er tydelig lagt fokus på at det skal være enkelt å lage. Da mange av oppskriftene er enkle og raske. Det passer iallefall helt ypperlig inn i vår hverdag :) 

Etter å ha kikket i boka i helgen, ble et par av oppskriftene lagt inn i denne ukens meny, da vi laget den i går. Vi valgte en Falukorvring med middelhavssmak, og Brokkoli og pastagrateng. Først ut var falukorvring med middelhavssmak. Den laget vi til middag i dag.

Den består av falukorv, oliven, fetaost, basilikumblader og tomater. Falukorven skjæres nesten i skiver og de andre ingrediensene legges inn i (og rundt) sprekkene på falukorven. Strø over pepper og olivenolje. Dette stekes i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Serveres med potetmos.  

Personlig fant vi ut at falukorven skal byttes ut med middagspølse e.l. neste gang. Det var litt for lite smak i den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar