mandag 29. august 2011

0 Ny uke, ny ukesmeny

Vi har begynt å handle inn mat 1 gang i uka, og det har fungert veldig bra for lommeboka ;) Men det krever litt planlegging. Visetter oss ned på mandag, med ulike nettsider og magasiner med oppskrifter, som inspirasjon. Etter litt grubling og søking klarer vi som regel å få til en ganske ok ukesmeny med både hjemmelaget og enkel middag hver dag. Når menyen er klar er også handlelista klar, og da er det bare å komme seg på butikken. Handlingen går mye greiere med en gang man har en liste og gå etter. Da er man mer fokusert og får ikke med seg så mye av dem man ikke trenger, i tilllegg trenger man bare handle et fåtall ganger. Det tjener man på, vi har iallefall erfart at vi sparer MYE på å ikke gå på butikken hver dag.

I dag er det mandag, så da er det påtide å sette seg ned igjen og finne inspirasjon til denne ukens meny. Vi begynte i grunnen allerede i går da jeg leste en oppskrift i Alt for damene. Dagens middag er klar, det blir middelhavssalat med fetaost og tunfisk. Her er oppskriften:
  • 700gr blandede tomater
  • 1 agurk
  • 1 stor fennikel
  • 1 stor rødløk
  • 1 boks tunfisk
  • 200gr fetaost
  • 1 glass oliven
  • 1 bunt dill
  • 4ss hvit balsamico- eller hvitvinseddik
  • 4ss olivenolje
  • salt og svart pepper
  1. Skjær tomater og agurk i biter. Finsnitt løk og fennikel. Bland sammen i en salatbolle med eddik og olje, og krydre godt med salt og pepper. 
  2. Anrett salaten på tallerken. Hell av vesken fra tunfisken, og fordel den over salaten. Del fetaosteni fire biter, og legg en bit på hver tallerken. Plukk av dill og legg en raus håndfull over salaten. Dryss over oliven til slutt. Server gjerne salaten med godt brød. 
(Oppskriften er til 4 personer). 

Nå gjenstår det å finne middagsmat til resten av uka ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar