mandag 6. oktober 2014

2 Eplemos og eplesaft

Tiden flyr, og nå er tvillingguttene våre blitt over 4 månder gamle. De er klare for å få smake litt grøt og fruktmos. Det er litt delte meninger om de syns det er godt eller ikke. Storebror griner litt på nesa mens lillebror gaper villig opp :)

Typisk for høsten er epler, og jeg syns derfor det var greit å prøve på å lage eplemos til gutta av noen epler vi hadde liggende. Etter et søk på google fant jeg en fin beskrivelse på bloggen: http://www.hodetmitt.no/. Ta gjerne en titt der og se hva hun skriver.

Det jeg gjorde var å dele de eplene jeg hadde i mindre biter og kokte dem i vann. Jeg lot dem koke i sånn ca 5-7 min. Etterpå moste jeg dem og la i små bokser. Den ene fikk de smake samme dag, mens resten ligger i fryseren til senere bruk.

Der fikk jeg også et tips om at det vannet som eplebitene kokes i, kan brukes til eplesaft til de små. Derfor silte jeg det og la det i en isterningspose. Da kan de fryses og brukes senere :)

Dette var enkelt og greit. Billig blir det også i stedenfor å kjøpe fruktmos. Det var mitt tips i dag :)


2 kommentarer:

  1. Min gutt har også rundet fire måneder nå, så nå skal vi snart prøve oss på litt fast føde her i gården også. Gleder meg! Jeg synes det er så moro å lage babymat. Eplemos må vi prøve her også! :):)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er moro å la dem få smake forskjellig:-) eplemos er en suksess her. Et annet tips er å mose eple sammen med pære :-)

      Slett