lørdag 25. juni 2011

0 Muslibar - enkelt og godt!

For et par uker siden fant mannen min ut at han skulle kjøpe seg muslibar å spise til frokost sammen med en yoghurt. Det koster jo litt å kjøpe dem på butikken så han fant ut at han skulle finne oppskrift å lage selv. Forrige uke ble det derfor laget to ulike varianter med muslibarer her i huset. Den ene er hentet fra Trines matblogg, mens den andre er hentet fra Fruit Flapjack Recipes. Begge ble veldig gode. Men det er en fordel med den sistnevnte og det er at den ikke trenger og oppbevares i fryseren. 

Vi har laget en ny runde med muslibarer nå kveld, og det blir sikkert en runde til i løpet av uka. De er gode å spise som en oppkvikker om morgenen, som et mellommåltid eller sammen med yoghurt til kvelds. 

Det anbefales å prøve. Lett og kjapt å lage, og smaker veldig godt. 

Ellers har jeg søkt litt på nett og funnet noen oppskrifter til. Her kommer et par jeg har sett på. 

Med peanøtter:
1 egg
10 g brunt sukker
6 g margarin
14 g hvetemel
50 g havregryn
22 g kokesjokolade, hakket
18 g peanøtter, hakket
10 g Rice Krispies (ha i til slutt)

Også en med mango og rosin:

1 egg
8 g brunt sukker
6 g margarin
15 g hvetemel
40 g havregryn
5 g hakkede rosiner
5 g tørket mango, hakket
5 g mandler, hakket
10 g Rice Krispies (ha i til slutt)

Hver oppskrift gir 6 muslibarer. Bland alle ingrediensene godt sammen. Del deigen i 6 emner som du former omtrent som Stratosbarer. Stekes på 150 grader i ca 15 min. Obs, hvor store egg du har i vil være avgjørende for hvor mye tørrvare du behøver. 

Disse er hentet fra et forum på Kvinneguiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar